Det næste skridt......

 

Engelsk

Tysk

Besøg  www.frdk.dk

Nye såskær til airseeder/sprinter såmaskinerRetur til hovedsiden

GEN double shoot opener

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pressemeddelelse om ny type såskær til tandskærssåmaskiner

Effektive og slidstærke skær

Søren Ilsøe har startet import af de canadiske Double Shoot Openers såskær, der er meget hurtige at skifte og billige i brug – og som gør såmaskinen velegnet til såvel direkte såning som såning efter alle typer jordbearbejdning

 

Hvem kender ikke situationen, hvor regnen truer, og der stadig er mange hektar at så – men skærene på såmaskinen er nedslidte og skal skiftes?

Så er der ikke meget tålmodighed til at skifte skær, og opgaven æder nogle kostbare timer.

Derfor er det særdeles interessant med en løsning, der kan gøre det meget nemmere og hurtigere at skifte såskærene ud på tandskærssåmaskinerne fra Horsch.

- Men det er ikke kun på grund af hurtigt skift, jeg har valgt at starte import og salg af de canadiske Double Shoot Openers såskær til Europa, forklarer Søren Ilsøe.

Han er en af pionererne inden for pløjefri dyrkning og har gennem en årrække arbejdet med forskellige løsninger, der kan give endnu større økonomisk udbytte af arbejdet i marken.

Ved at skifte hele standardskæret ud til det canadiske system skal man fremover kun skifte spidsen.

- Det er både nemmere og meget billigere end at skifte alt hver gang, konstaterer han.

Desuden er der den indlysende fordel for dem, der gerne vil så direkte uden forudgående jordbearbejdning, at Double Shoot Openers klarer den udfordring bedre end standardskærene.

 

Sådan virker de

Den helt nye type såskær består af en fod med en sliddel, som er monteret med en enkelt bolt. Det sikrer en hurtig og problemfri udskiftning.

Første gang bestilles en komplet enhed, og herefter er det kun skæret, der består af vinger og spids, der skal udskiftes.

De canadiske Double Shoot Openers repræsenterer således en helt ny såteknik, hvor jorden løftes hen over deltaformede vinger, og kernerne blæses ud under jordstrømmen.

En hårdmetalspids bryder jorden og laver en dybere rille, hvori fast eller flydende gødning kan placeres. Udformningen sikrer, at skæret bevarer sine egenskaber lige til det tidspunkt, hvor det er slidt op. Og det varer længe, for de første erfaringer fra brug i Danmark viser, at det holder til rigtig mange hektar.

 

Mindre glitning af jorden

Såskærets udformning giver også mindre risiko for glitning af jorden, og det sikrer, at kernerne placeres på ren jord fri for halmrester.

Skærene kan leveres i udgaver med to vinger til såning i to bånd med en samlet bredde på 4” (10 cm) eller 6” (15 cm) eller i den smalle udgave på 1,5” (3,75 cm) med vinge til den ene side.

Beslaget monteres på de eksisterende tænder og passer til alle de tre typer såenheder: 4”, 6” og 1,5”.

På dette beslag monteres foden, som såsæd og gødning ledes ned igennem, og hvor kernerne blæses ud i siden. I spidsen af foden sidder det udskiftelige skær.

Ring 20 96 03 95 for at høre mere......

 

 

 

 

 

Fra 2013: Den nye model GEN400

Model 400 rummer en mængde fordele. Den er meget let at trække og den arbejder meget overfladisk og trækker dermed kun få sten op. På den samme holder kan der monteres 1" eller 4" sliddele.

Skæret er meget strømlinet og kernerne blæses ud bag skæret i nogle faste kanaler. Gødning (fast eller flydende) placeres imellem de to rækker og lidt dybere.